Boganmeldelse – Danmarks Titanic

Danmarks Titanic ( Anmelder eksemplar )
Forfatter: Søren Flott
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 300
Sprog: Dansk
Vurdering: 5/5 stjerner

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle læse en så gennemført og dybtgående bog, som Danmarks Titanic viste sig at være.
Søren Flott fortæller ikke kun historen om forliset af “Norge” og om kampen for overlevelsen i redningsbådene. Han borer meget dybere, og giver dig som læser den fulde histore bag danmarks største skibskatastrofe.

Han går i dybden med hele historien bag den danske udvandring til U.S.A.
Problematikkerne, motivationen, branchen bag udvandringen og konsekvenserne bag udbydernes indbyrdes konkurrence om kunderne.

Selve forliset fylder overraskende lidt i bogen, og det er netop det, der gør den interessant. Det er det retslige efterspil, de overlevendes skæbner, deres kamp for retfærdighed og rederiernes aktion og spil, for at neddysse og komme helskindet gennem katastrofen, der udgør største delen af bogen. Du vil som læser lærer ufattelig meget om et overset kapitel i dansk søfarts historie.

Bogen får 5/5 stjerner og de varmeste anbefalinger herfra. Den er gennemarbejdet til mindste detalje, spændende og lærerig. Søren skriver i et behageligt og flydende sprog, der gør, at siderne flyver afsted, og historien udfolder sig billederigt for læserens indre øje.

 

Billederne er taget på Farvergården Kerteminde, jeg takker for samarbejdet.

1 thoughts on “Boganmeldelse – Danmarks Titanic

  1. Pingback: Boganmeldelse – Rejsen mod syd | This Fictional Life

Skriv en kommentar