Boganmeldelse – Håbets rejsende

Håbets rejsendeAnmelder eksemplar )
Forfatter: Isabel Allende
Forlag: Politikens Forlag
Sideantal: 400
Original Sprog: Spansk (læst på dansk)
Vurdring: 5/5 stjerner

Åh Allende, du evige tyv af mit bog-hjerte, du har gjort det igen. Og for dig der endnu ikke har kastet dig over Allendes forfatterskab, vil jeg sige, at “Håbets rejsende” er et virkelig godt sted at starte.

Bogen indeholder alt det, en Allende bog skal indeholde: Kærlighed, familieskæbner, inderligt og unedbrydeligt håb, stor passion, store armbevægelser, sans for de helt små detaljer der skaber det store billede og selvfølgelig hendes unikke, smukke og fængende fortællerstil.
Historien er hjerteknusende smuk, den glider uhindret fra siderne, sproget svøber sig om dig, og tager dig på en rejse, du ikke vidste, dit liv havde brug for.

Allendes familie kom til Chile med det selv samme skib, vi læser om i “Håbets rejsende”. Allende voksede op med historier om skibet SS. Winnipeg, det – sammen med historier hun hørte fra Victor Pey, da de begge boede i eksil i Venezuela, er grobunden for Håbets rejsende.

Bogen indfanger, hvad nød, krig og flugt gør ved et menneske og en hel familie. Hvilken styrke et menneske indeholder, og hvad der sker, når folk ikke skyr nogen midler for at hjælpe dem, der er i nød. Hvad der skal til for at falde til i et nyt land, hvordan det er at være flygtning og have benene i to lejre. Hvor kompliceret familierelationer kan være, og hvor stærk kærlighed i alle former er. 

Kort sagt er bogen her et pragt eksemplar på, hvorfor Allende har fanget så mange læsers hjerter verden over og vedbliver at gøre det. 



Skriv en kommentar