Boganmeldelse – Det er de danske som flygter

 
Det er de danske som flygter
Anmelder eksemplar )
Forfatter: Erik Valeur og Lise Ringhof 
Forlag: Gutkind
Sideantal: 523
Original Sprog: Dansk
Vurdring: 5/5 stjerner

Forlaget Gutkind har i mine øjne virkelig lavet et scoop med “Det er de danske som flygter”. Det er mange måneder siden jeg afsluttede læsningen af bogen, men jeg finder mig først nu klar til, at samle alle indtryk til en anmeldelse.

På trods af, at jeg har læst vidt og bredt om den tidsperiode første bind af denne slægtsroman dækker (1900-1950), lærte jeg så meget nyt om den danske historie.
Det var især det politiske spor, der gav mig nye og spændende indsigter. Jeg syntes det er et interessant valg af forfatterne at tage, og det fungerer til fulde. 
Det giver vores romanpersoner og hele historien en dybde og nogle facetter, der bringer historien i fremdrift og giver dybere forståelse til dilemmaer og overvejelser, der i den grad slår Erik Valeur og Lise Ringhof fast som et forfatterpar, der har et sjældent set talent for historieskrivning.

Hos mig går man næsten aldrig galt i byen med en slægtsroman. Der er noget vidunderligt over, at en forfatter giver sig tid til at skabe en så fuldendt historie. 
Man får ikke bare historien om et liv og dets gerninger,  men også konsekvenserne af dem – langt ud i fremtiden. Det giver forfatterne meget mere at arbejde med. De kan strække konsekvenser, handlinger og passioner længere end, hvad èn roman kan rummer. Og her har du det perfekte eksempel. 

Det er umuligt for mig at opsummerer alt, hvad første bind er, det ville være en umenneskelig opgave. Der er så mange små indskrevne facetter, du først bider mærker i, når du lukker bogen ( for mit vedkommende med tårer i øjnene) og lader dem rumstere i baghovedet. 
Klassespænd, politiske holdninger, kærlighed ( både den mulige og umulige), uretfærdigenhed over for medmennesker, troen på det bedre og kampen for det, fejltrin, personlige sejre, had, smålighed og storsind. 

Du får det hele lige her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s