Boganmeldelse – Og så drukner jeg…

Og så drukner jeg … ( Anmelder eksemplar )
Forfatter: Ditte Wiese
Forlag: CarlsenPlus
Sideantal: 335
Original Sprog: Dansk (læst på dansk)
Vurdring: 5/5 stjerner

 

70914277_437305853579122_6427031813838864384_n

Om Ditte har gjort det igen? Det kan du bande på, hun har! Provinspis tog både mig og resten af danmark med strømperne om hælene, og det samme gør denne bog. Ditte er eminent til at indfange ungdommen og give den en stærk og klar stemme.

Tematikken i “Og så drukner jeg…” er ungdommens evige stræben efter at være perfekte i alt. Den perfekte kæreste, den perfekte uddannelse, det perfekte udseende, studentereksamen, venskaber, krop, sexliv, ja, hvis det kan være perfekt, så skal det være perfekt.

Og hvilken konsekvenser har det for de unge? Kan man i længden holde til presset og få alle enderne til at nå sammen, eller vælter læsset på et tidspunkt ?

71218185_487431705321618_4091963270162808832_n

Ditte har bygget bogen op omkring Josephines omfattende kalender. For hvert “kapitel” er der en ny oversigt over alt det planlagte, og det fungerer virkelig godt. Det betød for mig, at jeg endnu hurtigere kom ind under huden på Josephine, og det pres hun lagde på sig selv. Det var også interessant at følge udviklingen i kalenderen i forhold til Josephines personlige udvikling, det gav lige et ekstra lag til bogen.

Som det var tilfældet med Ida i “Provinspis”, fik jeg en stort lyst til at holde om Josephine og sige, at alt løser sig- på en eller anden måde. Og jo, der var måske en tåre eller to ved slutningen af bogen.

Jeg må (igen), tage hatten af for Ditte. Hun har et talent, man ikke kan benægte, og bogen flyder som en perlende strøm af den dyreste, fineste champagne imod dig. Jeg glæder mig til det næste mesterværk fra din hånd Ditte ( intet pres!)

Som en lille ekstra bonus har Ditte gjort hendes personlige “Og så drukner jeg…” playliste tilgænglig på Spotify for alle os, der måtte have en intresse i at lytte til den musikalske inspiration til bogen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s