Boganmeldelse – Halvfems huller i himlen

Halvfems huller i himlen ( Anmelder eksemplar )
Forfatter: Jennifer Clement
Forlag: Politikens Forlag
Sideantal: 304
Original Sprog: Engelsk (læst på dansk)
Vurdring: 3/5 stjerner

522997EC-80F6-482D-8C86-E773DCF94CBA

Halvfems huller i himlen var langt fra, hvad jeg havde troet og håbet på, den ville være. Den og jeg fandt aldrig samme rytme, og det påvirker min mening om bogen i den negative retning.
For mig personligt, var den lidt for højtflyvende. Måske er højtflyvende det forkerte ord at bruge, jeg ville bare gerne have haft noget mere fylde og færre drømmende og poetiske passager. Mere konkret indhold måske.

Der er dog ingen tvivle om, at Jennifer Clement er en dygtig forfatter. Og hun er bestemt også dygtig til at bruge sproget, det ramte bare ikke mig så dybt. Bogen er, på sin egen måde et langt digt, med en kæmpe fuckfinger til den amerikanske våbenlov, gemt midt i det hele.

Og det er essensen af bogen. Den stiller skarpt på noget af det mest amerikanske i U.S.A. Retten til at leve som man vil og retten til at bære våben.  For hvad kan det føre med sig? Over holder alle reglerne ? ( SPOILER: NEJ! SÅ LANGT FRA!) Hvad ulykker kan der sker? Hvad kan konsekvenserne være? Hvor meget har religion, mentale tilstande og livsstil, at skulle have sagt? Og kan man bryde den sociale arv?

EC740B71-7819-466A-97AF-067788EDF051

Du må ikke lade mine personlige kvaler med denne bog stoppe dig fra at give den et skud. Den er høj aktuel og et spændende indspark i den evige debat om U.S.A’s våbenlov.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s