Fredagsfavoritter #14

Fredagsfavoritter er min ugentlige opsamling af de ting, der optager mig for tiden. Det er for det meste meget eklektisk, med alt godt fra havet indenfor spil, film, serier, bøger og musik. Jeg betragter disse indlæg som min mulighed for at gå lidt amok med ting jeg holder af, uden det store hensyn til popularitet og politisk korrekthed (hvornår har jeg nogensinde gået op i det?)

London Spy

Jeg har kun set et enkelt afsnit af denne serie, så måske er det for tidligt at sige noget rigtigt om den. Men hvis første afsnit siger noget som helst om resten af serien, well, så er jeg helt og aldeles solgt. Historien omhandler den homoseksuelle Danny, der er håbløs romantiker og bruger det meste af sin tid på at glemme verden i Londons natteliv. Ved et tilfælde møder han den smukke, mystiske Alex, som han falder pladask for. De indleder et forhold, og selvom Danny er forelsket og lykkelig, lurer faren under overfladen. For er der ikke noget sært over, at han næsten intet ved om Alex? London Spy er på den ene side lige præcis, hvad den giver sig ud for; en mørk, gådefuld britisk krimi af allerbedste slags. Og på den anden side er det en smuk fortælling om kærlighed, ømhed og drømme. Eller. Det er i hvert fald, hvad jeg fik ud af det første afsnit. Jeg vil anbefale alle, der elsker et anderledes crime drama at hoppe over på Netflix og se serien. Den har i øvrigt både (gudesmukke) Ben Whishaw, Jim Broadbent og Charlotte Rampling på rollelisten. Lokke, lokke, lokke!

 

Sodastreams fremragende reklame

Det er måske lidt tarveligt at kalde folk for tåbelige fordi de ikke genbruger plastvarer og i stedet køber den ene flaske efter den anden. Og jeg bryder mig generelt heller ikke om at der bliver talt ned til folk. Men denne reklame for Sodastream rammer en ret fin balance mellem en løftet pegefinger og et kæk glimt i øjet, synes jeg. For de har jo en pointe: der bliver produceret og kasseret alt for meget plastik. Så hvorfor egentlig ikke sætte et par skuespillere, kendt fra nørdverdenen (Mayim Bialik spiller Amy i The Big Bang Theory, og Kristian Nairn spiller verdens sødeste Hodor i Game of Thrones) til at illustrere hvor fjoget det er, at vi producerer så meget skidt? Det er selvfølgelig lidt sat på spidsen, at verdens plastikproblemer kan løses hvis flere mennesker skifter til Sodastream. Men jeg er vild med at reklamen bruger humoren og nørdefaktoren som blikfang, og jeg tror den slags virker bedre end at sætte et par supermodeller til at agere perfekt familie der bare elsker deres Sodastream. Jeg sidder i hvert fald i dette øjeblik og overejer at købe en af deres maskiner. Så det virker, I guess. Og om ikke andet, er det skægt at sige “homoschlepiens“. Prøv det selv.

 

Owenergy Studios

Jeg elsker at finde små, mærkelige Youtube-vidundere, der kan bruges til at koble af og underholde min simple hjerne. Owenergy Studios specialiserer sig i de mest random mashups og samlinger, i særdeleshed med Owen Wilson-citater (deraf navnet), men også andre skuespillere der gentager et ord eller laver nogle bestemte lyde gang på gang. Min yndling er nedenstående video, der viser hvor tit Wilsons karakterer er forvirrerede. Men jeg bliver også nødt til at nævne Matthew  McConaugheys mange underlige lyde, og Wilsons mange, mange, MANGE udgaver af ordet “wow”.

Rengørings-timelapse

Nogen nævnte for nyligt i en en eller anden vlog, at de var vilde med at se timelapse videoer med folk der gjorde rent eller ryddede op. Der gik ikke mange sekunder før jeg selv havde snuden i skærmen og sad og ledte, for jeg elsker en god timelapse. Holy crap, hvor er der mange der filmer imens de gør rent! Og gudskelov for det, for det er simpelthen noget af det mest tilfreddstillende, jeg længe har set. (Nej, DU er underlig) Jeg elsker at se orden hvor der før var kaos, og når en hel times rengøring koges ned til få minutter, kan jeg godt tillade mig selv at bruge tid på at glo. Det er i øvrigt fremragende at have kørende i baggrunden imens man selv rydder op – medmindre det er en af de videoer, hvor værelset eller huset har været virkeligt rodet fra starten af. Det har jeg næsten ikke nerver til.

– Sille

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s