Dewey’s Readathon – Læses vi ved?

Det er den tid på året hvor jeg igen begynder at tænke, at det nok er for sent. Jeg er sikkert for sent ude, siger jeg til mig selv. Det må blive næste gang, i morgen er der atter en dag, livet er langt – hele den forfloskede svada. Faktisk er det næsten blevet mit mantra; “det var vel nok ærgerligt, på den igen næste gang”. Denne gang var jeg faktisk lige ved at gentage dette for mig selv. Men så kom jeg i tanke om, at jeg stadig er arbejdsløs, har store mængder af tid til min rådighed og faktisk mangler en god undskyldning for at sætte min læsning i en slags system, om ikke andet så bare i et døgns tid. Disse mere praktiske årsager endte med at være katalysatorer for en god, gammeldags følelse: at jeg faktisk har lyst til at være med. Så jeg gør det, gutter. Jeg deltager i det halvårlige Readathon!
IMG_20170417_205222_168
Da jeg skrev ovnstående blev jeg næsten helt nervøs. Fireogtyve timer med tætpakket læsning, når jeg ikke engang har afsluttet én eneste bog i denne måned? Hvordan i alverden skal min hjerne dog kunne holde til det? Hvis jeg skal være ærlig er jeg faktisk heller ikke helt sikker på, at jeg kan holde den kørende i så lang tid. Jeg er a-menneske og vant til at nikke af ren træthed når klokken nærmer sig 22. Desuden bruger jeg ofte min læsning til at gøre mig selv træt når jeg læser i sengen om aftenen, og medmindre jeg læser i et tog eller andre offentlige steder, forbinder jeg efterhånden det at læse med at gøre sig parat til at sove. Jeg kan derfor levende forestille mig hvad et helt døgns læsning kan gøre ved mine gamle, trætte øjne og min efterhånden ret ufokuserede hjerne. På den anden side er det lige præcis dét, jeg har brug for; at holde mig selv til en mere disciplineret og stringent måde at læse på. Lidt ligesom en slags lektier, bare meget sjovere (håber jeg…) For jeg bliver så nemt forstyrret af alt muligt andet når jeg beslutter mig for at læse. Lige for tiden ender jeg ofte med at sætte mig for at se et afsnit af en serie, en video på Youtube eller spille The Sims (som nævnt: det har overtaget mit liv!). Der er intet galt med nogle af disse ting, men det har fuldstændigt overskygget min læsning. Selvom jeg elsker at fordybe mig i mange ting, savner jeg at fortabe mig i papirsiderne og deres magi. Tanken om at sætte et helt døgn af til at læse, og at kunne sige til folk at man helst ikke vil forstyrres i 24 timer, tiltaler mig mere og mere – for det er jo tilladt at holde pauser undervejs. Selvom jeg stadig er lidt nervøs, for hvad nu hvis jeg ikke får afsluttet én eneste bog? Yikes.
Heldigvis er jeg ret stædig når det kommer til denne slags events og sådan. Hvis jeg har besluttet mig for, at nu vil jeg altså deltage, jeg vil prøve det af og jeg vil få noget ud af det, så plejer det faktisk at være succesfuldt. Jeg mener, jeg ruskede op i mig selv, lettede røven og endte med at have den bedste oplevelse med Bogforum. Og jeg håber at Readathon kan give mig den samme følelse af at have gjort mere og andet end bare at sidde og bladre lidt i en bog fra tid til anden. Desuden er jeg helt pjattet med at planlægge ting, jeg rent faktisk har lyst til at lave, og jeg kan finde på at gå højt op i de mindste, mest fjogede detaljer. Jeg har for eksempel allerede tonsvis af idéer til, hvad jeg skal spise i løbet af læsedøgnet, ved næsten allerede hvad jeg skal have på (jeg har sågar overvejet at købe et nyt sæt lounge-agtigt tøj til anledningen. I’m not even kidding) og hvor jeg skal sidde og læse. At jeg overhovedet ikke har styr på, hvad jeg skal læse, det er jo så en helt anden sag. Jeg har dog planer om at vælge mine bøger ud fra tre kriterier:
1. Mindst én af bøgerne skal læses på min Kindle (fordi jeg læser meget hurtigere på den)
2. De bøger, der ikke læses på min Kindle, skal være så korte som muligt, så jeg kan få en fornemmelse af at afslutte så meget som muligt.
3. Som udgangspunkt vil jeg prøve at få læst nogle af de bøger, jeg tidligere er gået igang med, men som jeg endnu ikke har afsluttet.
IMG_20170417_205014_659
Alt i alt håber jeg på en rigtigt god førstegangsoplevelse – og skulle det vise sig at være det rene kaos, well, så må jeg jo bare indse at Readathon og jeg aldrig bliver gode venner.
Skal I være med til Readathon den 29. april? Og ved I hvad I skal læse (og spise, det er faktisk også ret vigtigt)? Forslag til læsning, og gode råd til at holde hjernen fokuseret, modtages med kyshånd!
– Sille

11 thoughts on “Dewey’s Readathon – Læses vi ved?

 1. The Pearl er en rigtig god readathon-bog, og så er det også en helt fantastisk historie!
  Jeg deltager også, men jeg er lidt i tvivl i hvilket omfang, jeg gerne vil deltage.

  Like

  • Ja, og så er det bare sådan en af de bøger, man helst skal have læst på et eller andet tidspunkt. Praktisk at den så heller ikke er vildt lang.
   Jeg ved heller ikke helt om jeg kan holde det ud i alle 24 timer, der skal uden tvivl en del pauser til. Tænker også at det kan blive bøvlet at skulle forholde sig til så mange historier på så kort tid. Nu må vi se 🙂

   Like

 2. Jeg skal også være med til read-a-thon – desværre ikke på fuld tid, da jeg skal noget søndag formiddag. Jeg regner med at læse eventyrbøger, og det tror jeg bliver ret hyggeligt. Kan anbefale at motionere lørdag formiddag, så man får godt med frisk luft og energi, inden man skal hygge i lænestolen/sofaen/hvor man nu læser.

  God fornøjelse 🙂

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  Like

  • Uh, eventyr er også en god genre til den slags, tror jeg. Jeg bliver uden tvivl nødt til at holde pauser og få noget frisk luft undervejs, ellers brænder jeg sammen 😉 Vi læses ved den 29.!

   Like

 3. Jeg skal også være med for første gang, og går også med en masse tanker i disse dage om, hvordan jeg skal forberede mig, hvad og hvordan jeg skal læse (og spise), hvor meget jeg skal blogge undervejs osv. Jeg tror ikke, jeg vil fokusere så meget på at blive færdig med mange bøger, men bare læse, hvad jeg har lyst til, og selvfølgelig tælle sider.

  Like

  • Det kan også let tage overhånd, det med at skulle læse så mange hele bøger som muligt – jeg tror nemlig at jeg godt kunne blive ret frustreret undervejs hvis ikke jeg får afsluttet en masse. Det med at tælle sider i stedet er faktisk en ret god idé. Måske skulle jeg fokusere på det i stedet 🙂

   Like

 4. Dewey’s Readathon er så hyggeligt, og jeg ville ønske at det lå en anden weekend, så jeg kunne deltage. Men tager til Paris istedet, så vil næsten ikke ærgre mig for meget 😉

  Like

  • Haha, lige præcis udlandsrejser er vist en meget god undskyldning for ikke at sidde med næsen i en bog 😉 God tur!

   Like

 5. Jeg skal også være med for første gang og er vildt spændt. Jeg har ingen ide om, hvor mange sider, jeg når, det bliver lidt spændende at se. Jeg håber du får en god oplevelse og glæder mig til at følge dit læsedøgn! Jeg skriver om mit på skriverliv.dk 🙂

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s