Serieanmeldelse – Black Books

Har du nogensinde hørt om serien Black Books? Det er en af mine yndlingsserier.
Den er mørk, sjov og så foregår det meste af den i en ret fantastisk lille boghandel.
Og den giver fantastisk dårlige råd om livet, faktisk så dårlige råd at Buzzfeed har valgt at lave et helt indlæg om det.

Serien har 3 faste hovedpersoner.

Bernard Black:

tumblr_nbci6eohig1sl7mt6o1_500

Bernard ejer boghandlen der danner baggrund for serien.
Benard er en karriere-alkoholiker (han har gjort en karrierer ud af at være konstant påvirket af alkohol; du ser ham stort set aldrig ædru), kæderyger, han kan ikke rigtigt lide mennesker, og slet ikke den type mennesker der køber bøger (du kan godt se problematikken, ikke?) Hans personlige hygiejne er ikke-eksisterende, han er altid lige på kanten af et mentalt sammenbrud og har seriøse anger management-problemer. Ud over alle disse særheder er han et virkelig sødt menneske. Virkelig! I skal bare lige lære ham at kende!

Manny Bianco:

fdq82pqManny er tidligere revisor. Han får i begyndelsen af serien et mindre sammenbrud (ikke noget vildt, bare et lillebitte et) og er desperat efter at få fat i en bog der hedder The little book of calm. Og ja du har gættet rigtigt, han finder den i Bernards boghandel.
Manny er det positive pust til serien. Han prøver ihærdigt at få boghandlen til at blive populær (til Bernards store irritation) Han er lidt en kludremikkel, og det ender oftest mere eller mindre galt. Han elsker sladder, er katastrofalt bange for sine forældre og det pres de lægger på hans skuldre, og hans varemærke er hans hår, sandaler og altid funky trøjer.

Fran Katzenjammer (ja som i bandet):
tumblr_mb715bszyw1qh8zeso1_500Fan er Bernards BFF, de har være venner så længe at man faktisk ikke ved hvor længe. Hun er også den enste der tilnærmelsesvis kan trænge gennem Bernards alkoholtåger og stædighed. Hun er fritidsalkoholiker og kæderyger. Hun er håbløs, både til livet, til at drive forretning og til kærligheden, men så er det jo godt man har alkohol, ikke? Og når alkoholen ikke virker, så er der jo altid selvhjælpskurser, stædighed og aftenskole. Fran har svært ved at forstå andre kvinder, men finder hurtigt ud af at Manny har lige præcis den rette mængde kvindelighed i sig, til at de kan blive girlfriendz.

De 3 karakterer balancerer og komplementerer hinanden rigtig godt, de fremhæver hinandens vanvid på den helt rigtige måde. Bernard og Manny får hurtigt opbygget et far- og søn-forhold, hvor rollerne oftest skifter hurtigere end du kan nå at blinke, og Fran kommer ind som psykologen og “retter op” på det hele.

Nogle af deres eventyr går blandt andet ud på at:

Skrive en børnebog (imens der indtages enorme mængder alkohol)
tumblr_m6v5ocz9xs1qd7lyl

Åbne en restaurant i boghandlen (imens der indtages enorme mængder alkohol)
tumblr_ntnbk5vomz1uecilno3_r1_250

Rydde op i deres liv og boghandlen (imens der indtages enorme mængder alkohol)
tumblr_nwa5w2jawc1uecilno2_500tumblr_nwa5w2jawc1uecilno1_500

Passe andres huse (imens der indtages enorme mængder alkohol)
tumblr_o6bckvfk7s1t0jtguo1_500tumblr_lv4owo7ttz1qc2036o1_500

Få nye jobs (imens der indtages enorme mængder alkohol)
tumblr_nwd1g4xbyu1s4v5ixo1_500tumblr_mb3npenmmd1qh8zeso1_500tumblr_nrlslvye4h1s7j4ffo1_400

Og alt derimellem.

Så er du til britisk sort humor, vrede mennesker og usunde mængder af både alkohol og smøger, så er Black Books lige noget for dig!

(Min yndlings er Bernard, men jeg har også en utrolig stor forkærlig for Dylan Moran. Jeg elsker hele hans skæve tilgang til livet, komikken og ja, denne serie.)

– Louise

4 thoughts on “Serieanmeldelse – Black Books

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s