Boganmeldelse: Alkymisten

Alkymisten

Forfatter: Paulo Coelho
Forlag: Bazar
Sideantal: 211
Originalsprog: Portugisisk (læst på dansk)
Vurdering: 2/5 stjerner

IMG_0106

Alkymisten er den magiske historie om Santiago, en andalusisk fårehyrde der følger sin drøm om at finde en af verdens rigeste skatte. Fra sit hjem i Spanien rejser han til markederne i Tanger, Egyptens ørken og et skæbnesvangert møde med Alkymisten. Historien om de skatte Santiago finder på sin vej, lærer os den vigtigste af alle visdomme: Lyt til dit hjerte, forstå tegnene og frem for alt, følg dine drømme.
Jeg har været så utrolig heldig at måtte være en del af en af de mange rejsende bøger der er i omløb. Det er første gang jeg har haft besøg af en rejsende bog, men jeg håber bestemt ikke det er den sidste.
Denne rejsende bog er startet af Simone fra Boghjørnet , og jeg synes det er et virkelig modigt valg af bog, for det er en meget speciel og unik bog. Den er ikke for alle, og jeg må indrømme at den heller ikke helt var noget for mig.
Jeg tror dog, at folk der tror på en form for Gud (om det så er Allah, Jehovah eller Gud) virkelig vil elske den her bog inderligt.
Den handler om at tro på, at der en højere magt, der på en eller anden måde har udstukket din rigtige livsbane. Det er så op til dig at lytte til verden, dit hjerte og de tegn livet giver dig, for på den måde at opnå den altoverskyggende (guddommelige) lykke/fred eller med andre ord, finde dit livs skat.
Men en sådan skat i livet kan jo være mange ting, så hvornår ved man at man har fundet den? Hvordan ved man at tegnene, hjertet og universet/verden taler sandt og ikke prøver at lokke dig på afveje? Ja det må du læse bogen for at få svaret på.
Bogen blev i længden alt for lommefilosofisk til mit temperament, og skrivestilen mindede mig, på trods af ikke at have kigget rigtigt i den siden det obligatoriske til konfirmationsundervisning, rigtig meget om biblen.
Det var dog utroligt hyggeligt at læse/se alle de ting folk har tilføjet til bogen, og hvor forskeligt folk kan tolke ting, og hvad folk kan få ud af ord på papir.
IMG_0107
Bogen får 2 ud af 5 stjerner fra mig. Den er i og for sig rigtig smukt skrevet, men jeg følte ikke personerne, blev som sagt træt af den lommefilosofiske tilgang til historien, dog vil jeg sige, at det hele gav meget mere mening da forfatteren selv tog ordet til sidst.
Men fik jeg så overhovedet noget ud af at læse den her bog, på trods af de kun 2 ud af 5 stjerner jeg giver den?
Det gjorde jeg, faktisk en hel del. Den satte en masse tanker i gang om mit eget liv (bare rolig, dem skal jeg nok sparer jer for), og om hvordan vi som mennesker tolker de  ting der sker i vores liv, og hvor meget et positivt og optimistisk syn på selv de små ting, er så utroligt vigtigt for at holde humøret oppe (ej så endte jeg også med at blive helt lommefilosofisk!)

IMG_0109
– Louise

4 thoughts on “Boganmeldelse: Alkymisten

  1. Jeg er meget enig, i din anmeldelse. Lidt for lommefilosofisk til mig. Og lidt for meget af det samme igen og igen.

    Men en dejlig oplevelse med alle de fine kommentarer, klistermærker og tegninger undervejs!

    Liked by 1 person

  2. Ej, undskyld, det er helt urelateret til posten, men jeg opdagede lige at jeres Anmeldelse-tag har fået lidt rigeligt bogstaver >.< Det er den slags jeg godt selv ville gøres opmærksom på, hvis jeg havde haft fummelfingre 😉
    Jeg har i øvrigt aldrig læst Alkymisten – jeg har altid mistroet den lidt uden nogen særlig grund. Jeg købte den på Bogforum sidste år, og så endte jeg med at give den til min søster. Men jeg vil stadig gerne prøve at læse Veronica beslutter at dø. En dag. Måske.
    Xxx

    Liked by 1 person

  3. Det havde vi slet ikke set, tusinde tak!
    Jeg forstå godt din mistro til den. Men på trods af de høvl jeg giver den, er jeg stadig virkelig glad for at havde læst den og fået den oplevelse, dog nok mest pga alle de fine notater der var lavet i den fra andre læser.

    Jeg tror der går noget tid før jeg tør kaste mig over endnu en af hans bøger, jeg tror man skal være i det helt rigtig humør for at de kommer til deres ret.

    Like

Skriv en kommentar